PODCAST: Roba Estesa

Roba Estesa, una declaració d'intencions.




Roba Estesa neix l’estiu de 2011 a les comarques del Camp de Tarragona, inicialment amb el nom d’Ai, carai!, el qual van canviar per Roba Estesa el 2013.




És un grup format per sis noies, sis amigues, que mitjançant la música i l’espectacle lluiten i reivindiquen conceptes i valors per un mon millor i més just. Una prova és la recent incorporació de la Sandra, una intèrpret del llenguatge de signes, que puntualment les acompanya sobre l’escenari per a sensibilitzar al públic, i per donar opcions a les persones amb sordesa.

La seva música es mou des de la rumba fins al folk, passant per les tradicionals catalanes i la cançó d’autor. Reuneixen tot això i més al seu disc «Descalces», tota una declaració d’intencions en forma de música i cançó. És un disc amb 12 cançons on hi podem trobar festa, tendresa, emoció, sensibilitat... Junt o per separat! Val la pena escoltar-lo tant pels seus temes propis com per les interpretacions modernitzades de tonades populars.

Buscant una manera bonica i alhora fidel de descriure-les m’he trobat amb que elles es descriuen molt millor del que jo podria fer:

«Naltros» encarnem l’esperit de les antigues trobadores que carregades de romanços volien fer arribar missatges, idees, notícies i desventures a la gent que escoltava. Així doncs ens servim dels instruments i de les veus per compartir tots aquests valors. Parlem de la igualtat, la revolució, l’estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat… en definitiva, parlem d’un sentiment i és així, arromangant faldilla amunt per trepitjar ben fort al pas, com volem que arribin a la gent.


Roba Estesa està format per l'Alba Magriñà (bateria i percussions), l'Anna Sardà (baix, violoncel i veus), la Clara Colom (acordió diatònic i veus), la Clàudia García-Albea (violí i veus), la Gemma Polo (veus) i la Neus Pagès (guitarres i veus).


Va sorprendre (només a alguns) a la gala dels Premis Enderrock 2017. 

Van guanyar el guardó al grup revelació, i es van endur dos altres premis de votació popular: millor disc de folk, per Descalces, i millor cançó folk, per “Viu”. A més a més, van aconseguir el premi de la crítica al millor disc revelació de l'any. 








Moltes felicitats Roba Estesa!





El Garatge d'avui ve dedicat a les dones!

Primer de tot farem una reflexió sobre la manca de dones als escenaris.

També coneixerem a Roba Estesa, un grup que puja molt i molt fort, composat únicament per dones.

I acabarem amb un tema de Lady Witch, grup on també hi ha components femenines.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què t'ha semblat l'article? Comenta!