PODCAST: Els Garlic

Avui parlem d’Els Garlic, una banda de rock en català de Sant Cugat, formada l’any 2010.



En Xavi i l’Eduard sempre havien volgut tenir un grup de música junts, i mai ho havien pogut fer. L’Eduard havia tingut alguns grups, d'estils molt diferents, però mai s’hi ha dedicat professionalment. La maduresa i l’estabilitat personal, la segona joventut, ha fet que hagin trobat el temps i les ganes de reunir-se per a formar el grup, juntament amb en Jordi i en Carles.

Així doncs amb en Carles a la bateria, en Jordi al baix, l’Eduard a la guitarra líder i a les veus, i amb en Xavi al capdavant amb la guitarra rítmica i la veu principal, Els Garlic ens porten un rock en català amb personalitat, que de vegades beu d’altres estils, però que ve influenciat principalment per grups clàssics com The Smiths, America, Pearl Jam, i el rock dels 70 en general.

Van triar el nom «Garlic», «all» en anglès, d’una llista de noms que es van proposar els membres del grup, i va resultar guanyador per la seva musicalitat a l’hora de dir-lo. En un principi cantaven en anglès, però es van decantar cap el rock en català, i llavors van decidir catalanitzar-lo posat-hi l’article davant. Així és com van decidir que serien Els Garlic.

Han participat a diferents concursos musicals, com el Boca Grossa de Sant Cugat, el Desperta (on es seleccionaven formacions per a tocar a la Festa Major també de Sant Cugat, i ho van aconseguir!), o al Big Bang Fest, a la Sala Razzmatazz de Barcelona. El 2015 van superar la primera ronda del Sona9, i a finals de juny d’aquell mateix any van enregistrar el seu primer EP. És un EP amb sis cançons anomenat «Memento Mori», que podeu escoltar clicant aquí, i us redirigirà al seu perfil de la plataforma bandcamp. Tot i així podreu sentir-los també a iTunes i a Soundcloud, i els podreu seguir a Facebook i a Twitter.

El seu repertori, però, no es limita als sis temes de l’EP, sinó que compten amb uns 15 temes propis més que podreu gaudir a qualsevol dels seus concerts. No fan versions per què els agrada crear, i la llibertat que això suposa. Inicialment sí en van fer alguna, quan encara no tenien un repertori propi prou complet per a poder fer un concert sencer, però el fet de buscar el seu so va fer que descartessin les versions per complet.

Les seves lletres ens parlen sense embuts de l’amor i el desamor, d’experiències viscudes que comparteixen amb nosaltres sabent que qualsevol s’hi pot sentir identificat. Busquen la comlicitat del públic als seus concerts, se senten còmodes a l'escenari compartint les seves experiències amb l'audiència, i això fa que els directes sigui un dels seus punts forts.


I ja per acabar, m'agradaria destacar el disseny dels seus cartells. Personalment els trobo fantàstics, i els creen ells mateixos. 



Aquí us en deixo una mostra:



Escolta el programa que els vam dedicar des d'El Garatge!


Avui a El Garatge fare una reflexió sobre cançons que ens fa vegonya reconèixer que ens agraden.

També coneixerem Els Garlic, un grup de rock en català de Barcelona.

I acabarem amb el cover de la setmana, amb una versió a càrrec de Mariano García, component de The Tourist Band.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què t'ha semblat l'article? Comenta!