PODCAST: El Garatge#13 - Mig quart de segle





Mig quart de segle està format per l’Oriol, l’Àlex , el Joan i el Xavi. 

Els quatre formem un grup de pop-folk en català que va néixer a principis d’estiu del 2013. Tots es van conèixer estudiant però el que va fer que ens trobéssim va ser la música. Els quatre han rebut una formació musical clàssica al conservatori, però les seves inquietuds musicals se n’anaven de les cinc línies del pentagrama. És per aquest motiu que en un moment determinat ens vam embarcar en aquest projecte.

Es senten realment còmodes en un registre més aviat acústic i és per això que opten per un
conjunt format per: guitarra acústica, teclat, saxòfon i bateria, complementant tots aquests
instruments amb les seves quatre veus. Les seves lletres relaten històries amb missatge de rerefons, no són tan sols un conjunt de paraules ben sonants i rimades, sinó que cadascuna d’elles té un perquè. Així doncs les seves cançons no tendeixen a un ambient de festa major on la gent salta i balla; més aviat creen un ambient atent i receptiu per part del públic.

Tenen un bagatge dalt de l’escenari en contextos ben variats: des de bars musicals de
Barcelona, fins a la Acampada Jove, passant per concursos de grups joves emergents i festes majors i universitàries. Dins del seu currículum incloen el primer lloc en el concurs BarnaSO que ens va permetre tocar a l’Acampada Jove , finalistes del concurs BigCastLive i guanyadors com a millor grup animador de la Zurich Marató de Barcelona.

A inicis d’aquest any 2015 es van tancar a l’estudi per a gravar el seu primer treball:
«Elisabeth». 


Aquest àlbum conté una selecció de deu temes que representen la seva primera etapa i una primera temptativa per trobar el seu estil com a grup. A partir d’aquí segueixen treballant dia a dia perfilant la seva essència creant noves cançons per enriquir el repertori.




Avui a El Garatge farem una recomanació cinematogràfica per si les pluges tornen a deixar-nos sense activitats de cap de setmana.

També coneixerem al grup de pop-folk Mig quart de segle, el qual vam poder sentir al Mercat de Música Viva de Vic 2016.

Per acabar, com sempre, tindrem el cover de la setmana amb Black Coffee.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què t'ha semblat l'article? Comenta!