OPINIÓ: L'esforç del músic.


Com ja deveu saber, la vida del músic no és fàcil. N'hi ha que s'hi dediquen professionalment, als quals normalment se'ls anomena músics; i n'hi ha que no, i a aquests se'ls sol anomenar aficionats a la música.

Doncs perdoneu, però no. Per mi un aficionat a la música és aquell a qui li agrada, li apassiona, o es desviu per la música, però no la fa: l'escolta.

Tot aquell qui fa música és músic. Millor o pitjor, d'acord, però és músic.

Des d'El Garatge volem dedicar un moment a reflexionar sobre l'esforç que fan els músics del segon grup, els...diguem-ne “no professionals” (no m'agrada dir-ho així!!). Aquests músics han de combinar la seva passió amb una altra feina per poder tirar endavant, i dediquen el seu temps lliure (i moltes vegades bona part del sou) a composar, a estudiar, a assajar, i inclús a gravar i auto produir-se... I per què? Doncs per què és la seva il·lusió, la seva passió; però també per fer-nos gaudir amb la seva música.

Per això volem donar les gràcies a tots els músics (professionals o no) per la seva feina, volem reconèixer el seu esforç, i els volem donar ànims per què segueixin treballant, perseguint somnis i aconseguint fites.

Salut i música!




1 comentari:

  1. Tota la raó Marina. La diferencia entre un music "professional" i un music "no professional" es que el segon ha de tenir un parell de collons/ovaris per intentar demostrar cada dia que pot ser tan vàlid com el primer. Potser inclus més encara però ja sabem que només les etiquetes son el que realment importa a la majoria d'espectadors. Si el segon te la sort que arriva a "profesional", continua sent el mateix èsser humà, tant vàlid com abans, o tant dolent com abans. Recordem que hi han "professionals" que no sels creu ni la seva familia. Tot i així la música continua vellugant el món, sigui d'un professional, o d'un xaval a casa amb la seva guitarra. Salut

    ResponElimina

Què t'ha semblat l'article? Comenta!