PODCAST: The Harlock


The Harlock és un grup indiefolk electroacústic format l’any 2012 a la província de Barcelona. Compta amb membres de Santa Coloma de Gramenet, de Terrassa i Barcelona.

La veu característica de Toni Harlock, al capdavant de la formació, ajuda a la intimitat de les seves peces, i dona calidesa a un conjunt musical madur i elegant.

The Harlock combina melodies suaus, tendres i melancòliques amb cançons més potents de caràcter indiefolk i amb so garatge dins d’un mateix àlbum, àlbum que han anomenat Love*Sex*Hate. Aquest llarga durada arriba després d’un EP publicat el 2014, The Treas, que compta amb un so molt més íntim, i que es compon de quatre cançons.

Sota les influències de Jarvis Cocker, Tom Waits, Leonard Cohen, Nick Cave i inclús de The Velvet Underground, The Harlock ens presenta, aquesta vegada, un total de tretze cançons que parlen de la vida quotidiana, i de tots aquests temes tant primaris com l’amor, el sexe i les coses que odiem.

Love*Sex*Hate és un disc heterogeni on hi podem trobar rock, indie rock, pop, folk, i cançó d’autor. La producció té un so valvular i antic, però amb la compressió dels discos que es fan avui en dia. 
Tot un regal per a les orelles!


A part de la qualitat del disc hem de destacar també la força dels seus directes, amb un Toni Harlock desbocat, interactiu amb el públic, i amb una formació que el segueix sense deixar de banda la qualitat. The Harlock gaudeix a l’escenari, es deixa anar, i li dona un valor afegit a les seves cançons. I tampoc és estrany que els concerts acabin amb algun cover sorprenent..! Tot això fa que el públic s’entregui a l’espectacle i gaudeixi tant com la mateixa banda.

Actualment The Harlock està preparant la versió acústica del seu Love*Sex*Hate, i ja podem gaudir de dos dels temes que s’hi inclouran: Iwant to dance this vals with you, i Annie dinamyte. Tot un repte per a la banda, repte que afronta després de l’èxit del disc en la seva versió elèctrica.


L’any passat, The Harlock també presentava el videoclip del single «Bandit». El va dirigir el mateix grup (Toni Harlock, Rubén Castro, Nati Ortega, David Amat i William Kante), amb la col·laboració de dos amics de la banda, Estefanía Eastwood i David Millán.

Aquest vídeoclip es presenta en format curtmetratge, i està inspirat en pel·lícules com Reservoir Dogs, Sin City o Scanner Darkly.

A l'enllaç que us presentem a continuació podreu escoltar el programa que els vam dedicar des d'El Garatge, on a part de presentar la banda, hi podem sentir dos dels temes que formen el disc. 




A El Garatge d'avui parlarem d'un article sobre la cançó protesta actual, des del meu punt de vista. També coneixerem a The Harlock, un grup indie folk de la província de Barcelona que puja molt i molt fort, i del qual escoltarem dues cançons. Per acabar, el cover de la setmana amb Dama versionant "Why do you love me" de Garbage.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què t'ha semblat l'article? Comenta!